How to create this look by Ilja Susanne Guepin

Elze-Mieke Tijl; Hairstyling Ilja Susanne Guepin; Photographer Ron de Wildt; Ron de Wildt; make-up artist Ilja Susanne Guepin; model Elze-Mieke Tijl; set 5

Hoe creëer je deze gorgeous  “Kissed by Santa” December  look?

 

FullSizeRender

 

Ilja speaks……

Om te beginnen is het belangrijk dat de huid gereinigd en goed gehydrateerd is voordat er foundation aangebracht wordt.

Reiniging (Micelair water van Garnier)

Huidverzorging (Embryolisse, dit is een crème waar menig visagist graag mee werkt) verkrijgbaar bij Douglas.

Na de huidverzorging breng ik een primer (Laura Mercier radiance foundation primer) over heel het hele gezicht aan, dit zorgt ervoor dat de foundation twee keer zo lang blijft  zitten en ook geeft het  een prachtige glow.

De foundation (Armani luminous silk foundation shade 3.5) werk  ik van binnen naar buiten mooi uit met een beautyblender spons.

Onder de ogen, op de neusbrug en boven de cupidoboog  gebruik ik een concealer (Dior Star concealer  shade 2) deze is qua tint iets lichter dan de foundation.

Na het oplichten van de huid zet ik met een shape (Mac powder shape shade taupe)  de gezichtscontouren aan. Beginnend bij het voorhoofd langs de haargrens, vervolgens creëer ik onder het jukbeen en langs de kaaklijn een schaduw met een platte schuine poederkwast. (Real techniques)

Met een poeder Highlighter (TheBalm shade Mary-Lou Manizer) ligt ik het jukbeen,  het ooghoekje aan de binnenkant , de cupidoboog en de neusbrug op, gebruik hiervoor een niet te grote puntige kwast (105)

 

De wenkbrauwen  corrigeer/vul ik in met het poeder potlood (Dior BrowStyler pencil  shade 002) en ik kam er wat wenkbrauwgel (Hema) in.

Om heel de dag en avond plezier te hebben van je oogmake-up raad ik aan om een primer (Mac Paintpod shade soft ocre) te gebruiken op het oog alvorens de taupe teint (Inglot oogschaduw shade 344) in de arcadeboog aangebracht wordt.  Deze blend je met een  kwast (Mac 217) tot er geen zichtbare lijnen meer zijn.

De liquid eyeliner (Catrice liquid liner shade Dating Joe Black) trek je aan de buitenkant van je ooghoek een lijn schuin naar boven, vervolgens verbind ik deze door vanaf het hoogste punt van de lijn terug te gaan langs de wimperrand boven het oog naar de binnenste ooghoek. Trek ze gelijk  en corrigeer waar nodig direct met een wattenstaafje.

Zet de wimpers zowel boven als onder flink aan met een zwarte mascara (Diorshow shade blackout)

De lippen omlijn en vul ik in voor een goede gepigmenteerde basis met een rood lippotlood (Mac lippencil shade Cherry) vervolgens komt hier de lippenstift (Mac shade So damn glamorous) netjes overheen. Om de lippen mooi strak te krijgen ga ik met een concealer pen (YSL touche eclay shade 2) langs de buitenrand van de mond.

Om het gezicht iets meer warmte te geven zet ik de gezichtcontouren aan met een bronzer van (Sephora Too Faced shade Sun Bunny).  Om te look te fixeren gebruik ik op de t-zone een transparante poeder (Laura Mercier Invisible Loose Setting powder).

 

With love,

Ilja

 

Wil je ook zo’n classy look voordat je gaat stappen op New Years Eve, maar zie je het niet zitten om dit zelf te doen? Maak dan een afspraak bij Ilja dan laat zij je persoonlijk zien hoe het moet en heb jij op die betreffende dag deze perfecte flawless look!  Iljavisagie@gmail.com

Profile photo by Ron de Wildt

Photo’s in description Pinterest