Tips & how create this look by Ilja Susanne Guepin

Part 2, Through Husky eyes... Elze-Mieke Tijl by Ron de Wildt

 

Hoe creëer je deze intense  “Through Husky Eyes”  winter look?

FullSizeRender

Ilja speaks…..

Nu de winter echt in het land is zal je merken dat je huid wat extra aandacht nodig heeft. Wind, kou, temperatuurswisselingen en de centrale verwarming zorgen ervoor dat je huid sneller uitdroogt. Inmiddels weet iedere vrouw dat een mooie make-up valt of staat met de conditie van je huid.

Voor ik start met het aanbrengen van deze naturel winter look wil ik dat de huid er gezond en glowy uit ziet.

Het reinigen van de huid doe ik met behulp van de milk van Dior, deze is mild en voorkomt een trekkerig gevoel, wat je vaak bij een tonic kan ervaren. Als eerste breng ik de” Perfecting water moisture mist” van Laura Mercier aan om de huid te conditioneren, verfrissen, de ph waarde in balans te houden en uiteraard om de huid te verzachten. Vervolgens gebruik ik bij Elze-Mieke de Enchanted oogcreme van Lush, zorg ervoor dat je deze niet te dicht onder het oog aanbrengt. ( de creme “kruipt” vanzelf omhoog en dit voorkomt  vaak eventuele traanogen, de juiste plek is dus op het bot onder het oog.)

Na de oogceme verzorg ik de rest van het gezicht met de “Holy grail” van menig visagist…  De Embryolisse lait creme concentre, ook te gebruiken als masker wanneer je hem royaal aanbrengt en 10 minuten intrekken.

 

Ook de lippen zijn vrij droog en verdienen wat extra aandacht voor deze look. Om te beginnen scrub ik de lippen zachtjes met de lipscrub van Lush, nadat alle velletjes verdwenen zijn breng ik de Eight hour creme van Elizabeth Arden met een kwastje op de lippen aan.  Al sinds 1930 gebruiken vrouwen overal ter wereld dit product voor het beschermen en verzorgen van o.a. de droge, ruwe huid en lippen.

Voor het creëren van de winterlook gebruik ik op de droge gevoelige huid zo min mogelijk poederproducten.

De Primer protect van Laura Mercier zorgt voor extra hydratatie en bescherming tegen de winterzon.

De hydraterende Nude  foundation van Dior geeft een mooi glow aan de huid. Ik poeder de T-zone licht af waar nodig met de invisible poeder van Mac en gebruik op de appeltjes van de wangen een  roze cremeblush van Laura mercier.

Onder de ogen licht ik de huid iets op voor een extra frisse oogopslag met behulp van de Touche eclait shade 2 van YSL. De wenkbrauwen zet ik aan met wat matte oogschaduw en op het bewegend ooglid breng ik de Caviar stick in de kleur RoseGold van Laura Mercier aan. Mascara en een wit/huidskleurig lijntje in het oog maken deze look helemaal af.

With love,

Ilja

Wil je ook zo’n natural look, meer informatie, tips of tricks van onze beauty editor Ilja? Maak dan een afspraak bij Ilja dan laat zij je persoonlijk zien hoe het moet en heb jij op die betreffende dag deze perfecte winter look!  Iljavisagie@gmail.com

Profile photo by Ron de Wildt

Photo’s in description Pinterest

Geef een reactie